Društvo

Regionalni sastanak prosvetara u Novom Pazaru

U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Novom Pazaru održan je prvi u nizu regionalnih sastanaka sa predstavnicima direktora osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova sa područja triju školskih uprava. Na sastanku je bilo reči o novinama u sistemu douniverzitetskog obrazovanja i vaspitanja, a organizovan je s ciljem pružanja podrške ustanovama u osiguranju kvaliteta obrazuvanja i vaspitanja.

U ime grada domaćina skup je otvorio i poželeo uspešan rad prosvetarima i predstavnicima resornog ministarstva, pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović. On je istakao da se u Novom Pazaru poslednjih desetak godina u kontinuitetu mnogo radilo na polju obrazovanja, naročito kada je u pitanju unapređenje uslova vaspitno obrazovnog rada.

Prema rečima pomoćnika ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje dr Milana Pašića ministarstvo je ovakav informativni sastanak organizovalo i kao vid podrške ustanovama u smislu osiguranja kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Za direktore osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova ovakvi sastanci su, kažu od velike važnosti u smislu odstvarivanja kontakata i rešavanja dilema kada je u pitanju implementacija novih paravila u obrazovno-vaspitni sistem.

Osim direktora osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova  iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, sastanku su prisustvovali i predstavnici Uprave grada, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, rukovodioci školskih uprava iz Novog Pazara, Kraljeva i Užica, kao i predstavnici Grupe za stručno-pedagoški nadzor u Novom Pazaru.

S.Lj.

Podeli