DruštvoKultura

Počinje Festival folklora u Sarimsakliju

Sutra počinje septembarski Internacionalni festival folklora u Sarimsakliju, koji organizuju Novopazarci. Na taj način obeležiće se kraj i ovogodišnje letnje turističke sezone, a festival folklora na Egejskom moru u Turskoj, pratiće naša medijska kuća, RTV Novi Pazar.

”Igrom, plesom i folklorom ćemo i ove godine, nadam se uspešno, okončati ovogodišnju letnju turističku sezonu. Sve je spremno i kada je u pitanju organizacija učesnika. Neki su na putu, a neki su već tamo”, reko je tehnički organizator festivala Anes Biberović.

Narednih dana u Sarimsakliju boraviće i ekipa RTV Novi Pazar, pa će i naši gledaoci moći da vide sve zanimljivosti ovgodišnjeg Internacionalnog festivala folklora. Urednica informativnog programa, Senada Kalić podseća da je naša medijska kuća ovaj festival pratila i početkom letnje sezone, te najavljuje da će i ovaj put biti ispraćeni svi važni događaji u tom delu Turske.

”RTV Novi Pazar je svuda gde su naši ljudi. Gledaoci su bili u prilici da vide fantastičan prenos sa događaja koji se dešavao u Majncu, sada naša ekipa ide do Turske i ono što možemo da garantujemo jeste da ćemo i odatle pripremiti odlične sadržaje u kojima će naši gledaoci uživati”, izjavila je Kalić.

Internacionalni festival folklora u Sarimsakliju počinje 17. i trajaće sve do nedelje, 22.septembra.

S.Lj.

 

Podeli