DruštvoVesti

Đekić: Novi Pazar vode ljudi koji imaju sluha za tuđe probleme

Radovi u Bukrešu su pri kraju. Asfaltiranjem kraka ulice Gornji Aleksinac, meštani kažu da je rešen višegodišnji problem sa kojim su se godinama suočavali.

Najavljujući još radova u Bukrešu, zamenik predsednika Skupštine grada Fahrudin Đekić izrazio je zadovoljstvo što je ovo naselje u poslednjih deset godina potpuno promenilo izgled. On ističe da je aktuelna vlast sa Sandžačkom demokratskom partijom na čelu do sada uradila mnogo kako bi problemi meštana ovog dela grada bili rešeni.

„Na radost meštana, ali i svih nas, radovi se danas privode kraju. Naselje Bukreš, jedno od većih nema više neasfaltiranu ulicu, nakon što smo nedavno asfaltirali krak ulice Alekse Šantića“, rekao je Đekić, ističući da slede radovi od Biserovače do sportsko –rekreativnih terena i asfaltiranje ulice ispod Borića, u kojoj je završena rekonstrukcija vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacione mreže.

„Postoji realna potreba za kompletnom rekonstrukcijom Sopoćanske ulice, od vrha čaršije do Druma, i taj posao ćemo realizovati. Posebno ističem zadovoljstvo meštana koji su u proteklim decenijama slušali razna obećanja, a zahvaljujući ljudima koji sada vode grad, problemi su rešeni“, kazao je Đekić.

Zadovoljne žitelje Bukreša obišao je gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima. Meštani ističu da je od trenutka kada je lokalnoj samoupravi predočen problem, do konkretnog rešenja proteklo jako malo vremena, jer je reč o „ljudima koji , imaju sluha za tuđe probleme i kojima, kako kažu treba pokloniti poverenje.

„Razlika u načinu života u naselju sada i ranije je neopisiva. Zaista nam uloženi trud mnogo znači“, poručili su meštani.

Radovi se izvode intezivno u još mnogim naseljima u gradu. Mehanizacija je danas radial i u Novopazarskoj Banji, gde su u toku pripremni radovi za postavljanje asfalta u dužini preko pola kilometra.

foto: Senad Župljanin

Podeli