Društvo

Na Žitnom trgu 25 sadnica

Intenzivni građevinski radovi u Novom Pazaru utiču na povećanje obima posla i drugim gradskim službama. Paralelno sa popločavanjem Žitnog trga, radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća”, radne jedinice ”Zelenilo” danas su radili na uređenju zelenih površina u neposrednoj blizini, gde je planirano postavljanje 25 sadnica oplemenjenih vrsta katalpe i bagrema.

U Novom Pazaru, u najintenzivnijoj građevinskoj sezoni ikada, sve je više asfalta, sve više pločnika. To međutim, za radnu jedinicu ”Zelenilo” ne znači da ima manje posla. Naprotiv. Iz godine u godinu u Novom Pazaru sve je više i uređenih zelenih površina.

Naredni dani radnicima Zelenila, koji inače rade u tri smene, jer se noću zalivaju sadnice, posebno na novouređenim zelenim površinama, donose još više posla.

Prema rečima rukovodioca radne jedinice ”Zelenilo”, Jasmina Ahmetovića, intenzivni građevinski radovi povećeavaju obim posla i njihovoj službi, a zbog blizine Bajrama, intenziviraju se radovi i na uređenju gradskih grobalja.

U domenu Zelenila je i održavanje zelenih površina na sportskim terenima. ”A u prilog tome koliko se vodi račina o ekologiji i ozelenjavanju gradskih površina – ističe Ahmetović – govori podatak da je tokom prošle godine zasađeno preko 10 hiljada novih sadnica.”

S.Lj.

Podeli