DruštvoVesti

Hitna služba: Više od 100 intervencija dnevno

Zbog nagle promene vremena, poslednjih dana Hitna služba u Novom Pazaru ima više posla nego inače. Dnevno se obavi preko 100 intervencija, a najveća je gužva u toku treće smene, gde se uglavnom javljaju hroničnii bolesnici usled pogoršanja bolesti.

S obzirom da nastupaju tropski dani, lekari savetuju dovoljan unos tečnosti i zaštitu od sunca. Na novopzarskoj Hitnoj službi tokom dana se obavi preko 100 intervencija.

“U toku dnevnih smena javlja se oko 50 pacijenata, dok je tokom noći do 120. Najčešće je reč o hroničnim bolesnicima, koji se nalaze u pogoršanju svoje bolesti ili zbog neadekvatnog uzimanja terapije. S obzirom da su nastupili topliji dani naš savet je uzimanje dovoljnih količina tečnosti i da se izbegava izlazak napolje od 13 do 17 sati, kada je najtoplije”, rekao je doctor Hitne službe Vehbo Latović.

Iz novopazarske Hitne službe apeluju na građane da se usled gripa, prehlade i stomačnih virusa javljaju izabranim lekarima, te da usluge ove zdravstvene instutucije koriste samo u hitnim slučajevima.

Podeli