Prerada vode punim kapacitetom

”Nedelju dana nakon poplavnog talasa koji je zahvatio Novi Pazar, situacija sa vodosnabdevanjem potpuno je normalizovana -- rekao je direktor  Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin. On je kazao da se na Filterskom postrojenju, iako je u manjoj meri i dalje prisutna zamućenost, voda prerađuje punim kapacitetom, te da je ispravna za piće.

Za Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija sinoć su prestali problemi, koje je pre oko nedelju dana doneo poslednji polavni talas, povećavajući zamućenost sirove vode.

”Iako je zamućenost u manjoj meri i dalje prisutna, voda se sada prerađuje punim kapacitetom, sve crpne stanice rade i celokupna distributivna mreža je u funkciji”, kažao je Brničanin.

Iako je zbog promene klimatskih uslova i porasta dnevne temperature povećana i potrošnja vode, isiče Brničanin, na Filterskom postorojenju napravljena je rezerva od 3 hiljade kubnih metara vode, sa kojom se potrošači snabdevaju bez problema. Takođe, podseća, da je voda koja je stizala do potrošača i sada, a i tokom protekle nedelje, sve vreme bila ispravna za piće.

S.Lj.

Podeli