SIM u Novom Pazaru okupile oko 800 učesnika

Oko 800 dečaka i devojčica učestvovalo je danas na Sportskim igrama mladih (SIM) u Novom Pazaru, a takmičenja su održana na Sportsko-rekreativnom centru, u dvorani Pendik i Hali sportova, gradskoj biblioteci i na teniskim terenima u Novopazarskoj Banji.

“Iz godine u godinu u Pazaru je sve lepÅ”e. Interesovanje maliÅ”ana od sedam do 15 godina za učesće na SIM raste, a to znači da smo s predstavnicima lokalne samouprave i Sportskog saveza uspeli da izguramo ovu ideju”, rekla je predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović.

Svečano otvaranje Å”estih po redu SIM u Novom Pazaru upriličeno je pred gotovo punim tribinama dvorane Pendik, a igre je otvorio pomoćnik gradonačelnika Dejan Kulundžić.

Zakletvu prijateljstva u ime sportista položio je fudbaler Pazar juniorsa i kapiten pionirske reprezentacije Srbije Mirsad Miraljemović, a ispred sudija Almir Ikić.

Baklju igara donela je grupa mladih sportista, koje je predvodila odbojkaÅ”ica Novog Pazara i pionirska reprezentativka Srbije Hena Kurtagić.

“Bilo je predivno na otvaranju. Uspeli smo da okupimo veliki broj dece, a to je plod naÅ”e Å”estogodiÅ”nje saradnje sa SIM, koje su postale glavni brend kada su u pitanju sportske manifestacije za decu”, kazao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Trofej u malom fudbalu osvojili su Pazar juniorsi, Ŕampioni u odbojci su Osnovna Ŕkola Bratstvo u muŔkoj i Ženski odbojkaŔki klub Novi Pazar u ženskoj konkrenciji, a u rukometu Omladinski rukometni klub Novi Pazar (dečaci) i Rukometni klub Pazar 2003 (devojčice).

Drim tim (dečaci) i Mini koÅ”arkaÅ”ka akademija (devojčice) slavili su u uličnoj koÅ”arci, Mandarina (dečaci) i Ženski odbojkaÅ”ki klub Novi Pazar (devojčice) u odbojci na pesku, dok je meÅ”ovita igra između dve vatre pripala ekipi Kauboj.

Samih Feković i Džemila CrniÅ”anin pobednici su takmičenja u tenisu, a najbolji u Å”ahu bili su Džemil Ličina i Dalila Ličina kod 2004, odnosno Nemanja Petronijević i Ilda Ćorović kod 2008. godiÅ”ta.

Finale SIM za Srbiju biće održano tokom jula u Beogradu, dok je regionalno finale krajem avgusta u Splitu.

M. Minić

Podeli