Sport

Stopirati Parni valjak

Bliži se početak spektakla. Kraj Jošanice u nedelju stiže aktuleni šampion, Partizan, sa željom da osvoji ceo plen i tako napravi još jedan važan korak ka odbrani titule.

Svesni su,pak u taboru plavih da je četa Vladimira vermezovića,apsolutni favorit,ali samo na papiru. Teren je jedino merilo i tu će sve biti odlučeno. Nebojša Vučićević, suočen sa surovim profesionalizmom. Najlepše godine proveo je u Humskoj, sada je kormilar Novog Pazara. Čini se, da kao i njegovi izabranici,jedva čeka prvi sudijski zvižduk.

„Ovakve utakmice,kao što je predstojeća protiv Partizana su najlakše za igranje. Iskreno se nadam da će nam se vratiti vratiti bar deo propuštenih šansi protiv OFK Beograda protiv crno-belih. Imamo svoje adute i verujem da možemo da ih iznenadimo.

Popularni “Uške” ubeđen je da njegovim izabranicima ne treba posebna motivacija, pred ovakve duele.

„Igramo pred našom publikom, što je za nas veoma važno. Uveren sam da će navijači bit naš 12. Igrač, i ukoliko uspemo da „primirimo“ Partizan u prvih 15,20 minuta, da ćemo moći da napravimo neko iznenađenje. Za nas bi sve osim poraza predstavljalo uspeh,kaže kormilar plavih, koji opet najavljuje ofanzivnu formaciju.

„Hteo bih da kažem da igrači nemaju breme opterećenja,znači može da se igra I jednostavno,nema šta da se izgubi.Nećemo se braniti, to je sifgurno. Videli ste I na Karaburmi smo u jednom momentu se suprostavili sa tri špica. Ukoliko protiv Partizana odmah počnemo defanzivno, sigurno bi trpeli ogroman pritisak. I šta nam preostaje,da čekamo da primimo gol?  Ne, igraćemo otvoreno,pa šta bude,ponavljam,nemamo šta da izgubimo. Vučićević smatra da će svi kojima ukaže šansu, pružiti I više od trenutnih mogućnosti.

“Oni uopšte ne spominju ovu utakmicu,već isključivo govore o “večitom derbiju” koji će odlučiti sve,stičem  nekako utisak da nas je rival isuviše olako shvatio. Daće igrači sigurno sve od sebe, to je ono što mogu da obećam. Videćemo šta će od svega biti I još jednom pozivam naše navijače da nam pomognu I budu nam ne 12. Nego 13 igrač”  Utakmica: Novi Pazar- Partizan počinje u nedelju od 17 časova na Gradskom stadionu, a stručni štab plavih, sem ranije suspendovanog Nenadića i povređenih Bogunovića I Vujovića, može da računa na sve raspoložive snage.

(Foto:Senad Župljanin)

Elvir Nailović

Podeli