KulturaVesti

Predstava “Bojte se Allaha-Smisao života i smrti Ćamila Sijarića” premijerno u Beogradu

Premijera pozorišne predstave ’’Bojte se Allaha – Smisao života i smrti Ćamila Sijarića’’, koprodukcijski projekat Kulturnog centra Novi Pazar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, premijerno će biti izvedena u Beogradu 13. januara u Ustanovi kulture “Parobrod”. Direktor novopazarskog Kulturnog centra Husein Memić rekao je da je zadovoljan što je to kapitalno djelo izazvalo pažnju kod ljubitelja pozorišne umjetnosti u zemljama u regionu.

Autorski projekat reditelja Zlatka Pakovića, čiji su producenti direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić i Hazim Begagić iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nakon gostovanja u preko deset gradova u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji biće izveden i pred beogradskom publikom.

“Kada smo pripremali ovaj projekat, verovali smo u njegov uspeh. Preko deset gostovanja u regionu i nagradu beleži predstava. Gostovanje u Beogradu, nakon Subotice u decembru, pokazatelj su da se predstava traži, da ima prođu i da se dobro prodaje”, rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

U ovoj predstavi kamernog tipa igraju Vahid Dzanković, Boris Milivojević, Selma Mehanović, Saša Handžić i Enes Saković.

A. Ni.

Podeli