PolitikaVesti

Bošnjačka dijaspora Amerike odriče se Zukorlića zbog Šešelja

Kongres Bošnjaka svijeta (KBS) ogradio se od izjave i saopštenja koje je objavljeno na portalu sandzakpress.net, a u vezi izjava narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića u Skupštini Srbije.

Podsjećamo, portal sandzakpress.net objavio je nedavno privatno pismo Ragipa Čekića, predsjednika koordinacije KBSA 2000 za New York, predstavivši javnosti to pismo kao zvanično saopštenje Kongresa Bošnjaka svijeta.

U saopštenju za javnost KBS, kojim se jasno demantuje objava portala sandzakpress.net, navodi se da ova organizacija povodom izjava Enisa Imamovića u Skupštini Srbije nije davala nikakve izjave portalima i drugim medijima.

Kako navode, KBS svojim djelovanjem želi da doprinosi političkoj stabilnosti i jačanju jedinstva među bošnjačkim organizacijama i političkim predstavnicima iz reda bošnjačkog naroda.

Ovom prilikom KBS pozvao je legalno izabrane predstavnike iz reda bošnjačkog naroda u institucijama Republike Srbije i Bošnjačkog nacionalnog vijeća da kontrolišu i zaustave štetne izjave koje negativno utiču prvenstveno na Bošnjake u Sandžaku i da rade na jačanju bošnjačkog jedinstva.

 

Izvor: Sandžake novine

Podeli