Sport

Orijentiring za Novopazarce

Prvi akreditovani seminar iz orijentiringa za nastavnike osnovnih i srednjih škola održan je u Novom Pazaru. Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju bio je domaćin ovog seminara čiji je praktični deo održan na Sportsko rekreativnom centru.

Razlog današnjeg dolaska ljudi iz Orijentiring saveza Srbije je da upoznaju mlade bolje sa ovim sportom koji je nekada bio veoma popularan. Prvo su održali teorijski deo seminara, a onda je usledio i praktični.

“Pokušavamo da ravnomerno u celoj Srbiji razvijamo ovaj posrt. Da upoznamo mlade i da pokažemo mogućnost implementacije orijentiringa u školama pre svega, ali i da pokažemo da to može biti svakodnevan način rekreacije”, rekao je koordinator za razvoj orijentiringa, Zoran Milovanović.

Predsednik upravnog odbora Udruženje građana Bratstvo Safet Hodžić ocenio je da se radi o sportu budućnosti, koji treba da doprinese da se deca snalaze u prirodi i funkcionišu u skladu sa njenim zakonima.

Orijentiring savez Srbije obezbedio je svu potrebnu opremu za praktičnu vežbu kao što su elektronski sistem za merenje vremena,  SI – kartice, kartu terena i kompase. Svaki učesnik seminara dobio je orijentiring priručnik namenjen nastavnicima.

N. H.

 

Podeli