DruštvoEkonomijaVesti

Ljajić i Pekčan: Robna razmena i preko milijardu evra

Potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić na marginama zasedanja Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije za islamsku saradnju (COMCEC) u Istanbulu, sastao se i sa ministarkom trgovine Turske Ruhsar Pekčan, koja je navela da će Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje biti ratifikovan najkasnije do kraja ove godine u turskom parlamentu, čime će otpočeti njegova puna primena.

Zahvaljujući tome, istakao je Ljajić, stvaraju se uslovi da robna razmena između dve zemlje, koja će ove godine premašiti jednu milijardu evra, u narednom periodu bude znatno veća.
Podsećamo, Ljajić će danas ranije raugovarao i sa predsednikom Republike Turske Redžep Taip Erdoganom koji je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa sa Srbijom u poslednjih nekoliko godina, a posebno zbog činjenice da su ekonomske veze dve zemlje sve čvršće.

Kako je danas ranije saopšteno, Ljajić je istakao očekivanje da će se nastaviti sa investicijama turskih privrednika u našoj zemlji, kao i sa realizacijom infrastrukturnih projekata koji su dogovoreni prilikom susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Erdogana.

Podsećamo, na samitu u Istanbulu učestvuje preko 50 zemalja članica Organizacije islamske saradnje, kao i više država partnera te međunarodne organizacije.
Najviše pažnje biće posvećeno unapređenju i olakšanju trgovinske saradnje između zemalja članica Organizacije islamske saradnje, kao i njihovih partnera širom sveta.

Inače, ovo je prvi put da je Srbija pozvana i da učestvuje na ministarskom nivou na forumu Organizacije islamske saradnje.

Senada Kalić

Podeli