Društvo

Kozmetička obuka za 10 nezaposlenih lica

U organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja Filijale u Novom Pazaru, trenutno se realizuje 6 različitih programa obuke za tržište rada. U kozmetičkom salonu Diva u Selakovcu 10 nezapolenih lica pohađa kozmetičku obuku, u nadi da će, sticanjem novih znanja i veština lakše doći do posla.

Novopazarska filijala Nacionalne službe zapošljavanja trenutni realizuje 6 različitih obuka za tržište rada, koje obuhvataju ukupno 60 nezaposlenih lica. Deset polaznica pohađa kozmetičku obuku u kozmetičkom salonu Diva. Za njih je to, kako se nadaju, brži put do zaposlenja.

Polaznice su ispunile očekivanja vlasnice salona Diva, Izete Musić, koja kaže da je zadovoljna saradnjom, te da polaznice uspešno usvajaju znanja i veštine kozmetičkog zanata.

Osim kozmetičke, u toku su i obuke za vez i zlatovez, obuka za knjigovodstvo, osnovna informatička obuka i specijalistička obuka za IT programiranje.

”Osnovni cilj obuke za tržište rada je podizanje nivoa kompetentnosti i zapošljivosti nezaposlenih lica kroz sticanje dodatnih znanja i veština za obavljanje poslova u okviru istog, ili nekog novog zanimanja a sve u skladu sa potrebama lokalnog tržišta. Ove obuke se realizuju u skladu ankete analize poslodavaca, kao i prognoza lokalnog tržišta, koje su definisane kroz individualne planove zapošljavanja nezaposlenih lica”, rekao je načelnik Odeljenja programa zapošljavanja novopazarske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Mirza Beković.

S obzirom na sve zahtevnije tržište rada, dokvalifikacija nezaposlenih lica, kako se očekuje, biće neophodna kao jedna od važnih aktivnih mera politike zapošljavanja.
S.Lj.

Podeli