Društvo

Približavanje knjige učenicima kroz ilustracije

Dečije odeljenje Narodne biblioteke “Dositej Obradović” u Novom Pazaru realizuje projekat “Ilustrovanje knjiga”. Reč je o radionicama u okviru kog se najpoznatija književna dela predstavljaju kroz crteže.

Ovakav vid druženja sa knjigom i kreativno predstavljanje dečije književnosti veoma je zanimljivo mališanima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Kroz sliku i crtež njima su omiljene priče razumljivije, ali je i ovaj vid kreativnog druženja njima zanimljiv te rado učestvuju u radionicama.

“Ilustrovanje knjiga naziv je radionice čiji je cilj povezivanje književnog sadržaja sa likovnim čime se podstiče mašta kod dece i vrši se povezivanje likovnih tehnika i književne tematike. Radionica se izvodi uz pomoć bibliotekara i nastavnika likovne kulture”, rekla je bibliotekarka Narodne biblioteke u Novom Pazaru “Dositej Obradović, Meleka Župić.

Radionice će se održavati svakog četvrtka do kraja juna 2019. godine, a pozvane su sve škole, nastavnici i učitelji da iskoriste ove aktivnosti gradske biblioteke kako bi učenicima približili svet pisanja i oraspoložili ih da što više vremena provode čitajući.

N. H.

Podeli