Društvo

Počeli radovi i u Ulici Ruđera Boškovića

Dva kraka Ulice Ruđera Boškovića intezivno se pripremaju za asfalt. U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije.

Još jedna ulica u naselju Ćerimidžinica dobiće asfalt. Dva kraka Ulice Ruđera Boškovića prekoputa Gazilara biće sređeno.  Meštanima, koji ovde žive asfalt će značiti bolji život. Od ove zime više neće gaziti blato, a sređenom komunalnom infrastrukturom  će izbeći i poplave, koje su posle svake kiše pogađale ovaj deo grada.

Novi Pazar je poslednjih dana veliko gradilište. Mehanizacija preduzeća Novi Pazar–put,  ali i ostalih građevnskih firmi nalazi se na preko deset lokacija. Ulice se intezivno pripremaju za asfalt, a uporedo se radi na izgradnji vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije.  Do kraja godine biće završene sve planom predviđene ulice.

Podsećamo, za izvođenje radova u 67 novopazarskih ulica potpisani su ugovori. Do kraja građevinske sezone taj broj će se povećati, jer je dokumentacija spremna za realizaciju radova u još 23 ulice, pa je planirano da ove godine grad bude bogatiji za 100 novih sređinih ulica.

U toku su radovi i na kružnoj saobraćajnici kod Opšte bolnice, gradi se plato u krugu Doma zdravlja, priprema se i krak ulice generala Živkovića ,koji se spaja sa ulicama Emina Redžepagića i Treće sandžačke brigade, mehanizacija radi i  u Pljevaljskoj ulici, intezivno se radi i u Pribojskoj ulici.  U Pobrđu, je u toku postavljanje ivičnjaka i nivelisanje šahti. Mehanizacija je počela da radi i u Dubrovačkoj 404 i  410, a priprema za asfalt počela je i u Ulici 412 u Selakovcu, koja je značajna za meštane, jer će se rešiti dugogodišnji problem poplava.

Podeli