Društvo

”Da bolnica zablista”

”Da Bolnica zablista”, tako bi se mogla nazvati današnja ekološka akcija realizovana u krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru. U kontinuiranoj akciji koju sprovodi gradsko Odeljenje za zaštitu životne sredine, učestvovali su učenici Medicinske škole i radnici Gradske čistoće.

Anes Mehmedović jedan je od učenika Medicinske škole, koji su dali doprinos ovoj akciji.

”Osnovni motiv jeste da je čista okolina i da je čistoća nešto što je i vizuelno bolje; nešto što je potrebno svima nama, što je korisno za ljudsko zdravlje”, rekao je Anes. On je pozvao sve građane da daju doprinos ovakvim akcijama, kako bi nam, kako je kazao, svima bilo bolje.

S obzirom da učenici Medicinske škole u bolnici obavljaju praksu, nije ih bilo teško animirati ni na ekološku akciju – rekla je direktorka Šerifa Preljević.

Za Gradsku čistoću ovi poslovi su praktično svakodnevnica. Šef Radne jedinice ”Zelenilo”, Jasmin Ahmetović takođe je istakao značaj ovakvih akcija, te kazao da se na taj način doprinosi efikasnijem radu i JKP ”Gradska čistoća”.

Kampanja ‘’Da Pazar zablista’’ traje već godinu dana i, kako kažu iz Odeljenja za zaštitu životne sredine, daje pozitivne rezultate.

S obzirom da bolnica nema stalno zaposlene radnike na održavanju higijene u krugu ove zdravstvene ustanove, direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović naglašava potrebu za češćim ovakvim i sličnim akcijama, ali i neophodnost postignutog dogovora sa Gradskom čistoćom.

”Svi zajedno ovde pomažu bolnici da naš krug bude čist i lepo sređen”, kazao je Mahmutović. On je istakao značaj prvog utiska za sve pacijente i posetioce.

”Mi radimo na tome da higijena bude na zavidnom nivou, kako u unutrašnjosti bolničkih objekata, tako i spolja. Želimo da od ove bolnice napravimo reprezentativno mesto”, kazao je Mahmutović.

S.Lj.

Podeli