Društvo

Humanitarna organizacija “Hasene” podijelila 400 školskih kompleta učenicima OŠ ” Rifat Burdžević -Tršo”

U holu Osnovne škole “Rifat Burdžević-Tršo” prvačiće i učenike drugih razreda dočekali su pokloni. 200 školskih torbi i isto toliko školskog pribora, obezbijedila je Humanitarna organizacija “Hasene” u saradnji sa turskom humanitarnom organizacijom iz Holandije.

” Danas smo ovdje sa turskom organizacijom iz Holandije. Da podijelimo rančeve i pribor prvačićima i također nekoliko odjeljenja iz drugog razreda, da bi na neki način pomogli i pospješili učenje te djece i motivisali ih, da znaju da neko obraća pažnju na njih. ” kazao je mr. Senad Halitović, predsjednik Humanitarne organizacije “Hasene” za Srbiju.

Dječijim osmjesima svjedočili su i direktor ove osnovne škole u društvu sa gradonačelnikom. ” U prvi razred je upisano oko 145 učenika raspodijeljeno u pet odjeljenja. Škola broji oko 1160 đaka.  U ovim kriznim vremenima svaki poklon je dobro došao i djeci i nastavnicima škole.” ističe direktor Nusret Zuković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac se ovom prilikom zahvalio turskim humanitarnim organizacijama koje na različite načine pomažu Gradu i građanima Novog Pazara.” Sigurno da ovo puno znači za razvoj obrazovanja.” kazao je gradonačelnik Biševac.

Donacija Osnovnoj školi “Rifat Burdžević-Tršo” samo je jedan od projekata Humanitarne organizacije “Hasene”. Posebnu pažnju poklanjaju obrazovanju, jer kako ističe mr. Halitovć : ” Humanitarna pomoć koja je jednokratna,tu počinje i završava, dok je obrazovanje nešto što se nastavlja.”

E. Mašović

Podeli