Društvo

Bojkot nastave zbog smene Mučića

Umesto u uočinicama, deca OŠ “Vuk Karadžić” danas su bila u dvorištu sa svojim roditeljima bojkotujući nastavu zbog smene direktora Zenuna Mučića. Savet roditelja te škole doneo je odluku da neće slati decu u školu, a Sindikat da će svi zaposleni biti u štrajku do ispunjenja njihovih zahteva.

Nema sumnje da direktor Zenun Mučić ima punu podršku ne samo kolektiva već i đaka i njihovih roditelja. Kako tvrde Mučić je učinio mnogo u unapređenju uslova za odvijanje nastave , te je saradnju sa roditeljima i nastavnicima podigao na najveći nivo.

Podršku Mučiću dali su  gradski aktiv direktora škola, Bošnjačko nacionalno vijeće, Društvo za bosanski jezik, kao i mnogi drugi.

Zaposleni kažu da će biti uz svog direktora dok Ministrarstvo ne poništi odluku o smeni Zenuna Mučića.

Okupljenim đacima i roditeljima obratio se i direktor, koji je zamolio sve da budu strpljivi i zamolio da protesti prođu mirno.

Podsećamo, nastavno i pomoćno osoblje OŠ Vuk Karadžić u štrajku je od sinoć zbog iznenadne smene direktora

Oni ovaj korak  Ministarstva vide kao demonstraciju sile, kažu da se ne protive izboru direktora na zakonit način, ali imenovanje nove direktorke slanjem depeše je za njih politička odmazda. Iz Sindikata navode da ove odluke podržava svih 130 zaposlenih radnika škole.

 

 

 

Podeli