Kultura

Arhitektonski studio ARSA raspisao je konkurs za stipendije

Arhitektonski studio ARSA raspisao je konkurs za stipendije, za dva studenta arhitekture u Novom Pazaru. Cilj konkursa jeste da studenti steknu dodatna znanja i iskustva praktičnog rada na samostalnim projektima.

Studenti na departmanu arhitekture u toku trajanja studija ili neposredno po završetku, nailaze na probleme praktičnog rada usled nemanja iskustva. Upravo zato se arhitektonski studio ARSA odlučio na ovaj korak. Stipendija nudi kandidatima mogućnost rada na projektima studija, nudi im mogućnost da ličnim radom i zalaganjem podignu svoje profesionalne kapacitete koristeći prostor i opremu studija.

Stipendija se odvija uz mentorstvo, a stipendisti samostalno biraju probleme grada koje žele da rešavaju i da rade na njima. Takođe, u toku stipendiranja u prostorijama Studija će biti održavane edukativne radionice koje će voditi stručnjaci iz oblasti arhitekture.

Stipendija je namenjena studentima arhitekture i trajaće 6 meseci. U toku stipendiranja obezbeđena su finansijska sredstva stipendistima u iznosu od 6000 dinara.

 

J.Rovčanin

Podeli