Društvo

BNV DAJE PODRŠKU DIREKTORU I KOLEKTIVU O.Š. „VUK KARADŽIĆ“

Bošnjačko nacionalno vijeće daje punu podršku direktoru Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara, Zenunu Mučiću kao i kolektivu škole.


Zenun Mučić je jedan od prvih direktora koji je dao punu podršku nastavi na bosanskom jeziku i cijelim bićem učestvovao u realizaciji programa, uvođenja cjelokupne nastave na bosanskom jeziku u svojoj školi kao i u cijelom Sandžaku.

Izvršni odbor Vijeća je Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja dao pozitivno mišljenje o radu Zenuna Mučića sa obrazloženjem da pokazuje visok stepen organizacionih i stručnih sposobnosti u školi sa najvećim brojem odjeljenja u Sandžaku i sa najvećim brojem odjeljenja u nastavi na bosanskom jeziku.

Bošnjačko nacionalno vijeće je tu školu proglasilo za ustanovu od posebnog značaja za obrazovanje Bošnjaka u Republici Srbiji, te pokrenulo inicijativu o promjeni naziva ove škole u „Muhamed Hevai Uskufi“, kao i preuzimanje osnivačkih prava nad ovom ustanovom, u skladu sa Zakonom.

Bošnjačko nacionalno vijeće će se ovim povodom obratiti Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja sa zahtjevom da uvaži mišljenje Vijeća i povuče odluku o imenovanju vršioca dužnosti direktora u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

BNV

Podeli