DruštvoVesti

Ljajić: Novi Pazar ima sve što bi svako poželeo u smislu turističke i svake druge prezentacije

U gradu na obali reke Raške, kod Sebilja, gost Žikine šarenice bio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

– Da bi neka destinacija bila dobra turistička ponuda, dve stvari su preduslov. Jedna je da imate šta da ponudite, a Pazar svakako ima. Druga stvar je da je ovo realan život i ovo je pravi Pazar. Žikina šarenica došla je u ovo šarenilo različitosti kultura, civilizacija, kulturnog nasleđa, i to je nešto što bi svako poželeo u smislu turističke i svake druge prezentacije – rekao je ministar Ljajić.

Ministar je najavio veliko ulaganje ministarstva, koje će kako kaže, finansirati pristupne puteve do starog grada Rasa.

– To je jedan od najstarijih kulturno-istorijskih spomenika. Nije moglo da mu se priđe ni peške. Sad će biti izgrađen put, i pešačke staze i biće jedna od glavnih destinacija za turizam – rekao je Ljajić.

On je podsetio da je avgust mesec glavni turistički mesec u godini.

– Nažalost jul je zbog vremena malo podbacio, iako beležimo porast turista, ali u avgustu imamo tri glavne manifestacije, roštiljijadu, Beer fest, Guču, i očekujemo apsolutni rekord u broju posetilaca – rekao je Ljajić.

Dobrodošlicu karavanu, gostima i gledaocima poželeo je i gradonačelnik Nihat Biševac (na fotografiji dole), sa saradnicima iz skupštine grada i Turističke organizacije Novog Pazara.

– Dobrodošli u Novi Pazar, grad muzej, bogat kulturno istorijskim spomenicima, grad mladih i grad sporta. Prošle godine smo dobili od Evropske komisije nagradu za kulturno bogatsvo i najpoželjniju turističku destinaciju u Srbiji – rekao je Biševac.

Kako kaže, raduje ih što su privrednici prepoznali mogućnosti Novog Pazara, i kako kaže, upravo je u toku izgradnja šest hotela.
– Novi Pazar je mesto gde se spajaju islam i hrišćanstvo, ovo je grad multietičnosti na šta smo posebno ponosni i to pokušavamo da istaknemo i prikažemo drugima – rekao je Biševac.

Prema njegovim rečima, puno toga je urađeno, a kako kaže, ove godine uloženo je oko 500 miliona u izgradnju infrastrukture.

 

Izvor: Pink.rs

Preuzela: Senada Kalić

Podeli