Društvo

Na Adi Ciganliji i izviđači iz Novog Pazara

Na desetoj smotri Saveza izvidjača Srbije, koja se ove godine održava na Adi Ciganliji u Beogradu učešće su uzeli i članovi odreda izvidjaca Sandzak iz Novog Pazara.

Odred izvidjača Sandžak i naš grad na ovoj manifestaciji koja se održava svake četvrte godine predstavljaće Emina Eminovic,Davud Delimedjac, Mina Kacar i Hana Hamidovic.Smotra ce trajati do 5. avgusta u prisutni su izvidjači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Omana, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Francuske, Slovenije, Izraela, kao i iz mnogih gradova širom Srbije.Na smotri će biti prisutno preko 800 izvidjaca.

Smotru je na Kalemegdanu otvorio Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao da će učesnici smotre imati priliku da upoznaju Beograd i vide da je to jedan kosmopolitski grad otvoren za nove ljude i nova saznanja.

“Pripadate jednoj velikoj organizaciji čiji zadatak nije samo da ljudi upoznaju prirodu, već da se uče pravim vrednostima i postanu dobri članovi društva. I treba da budete ponosni na to jer, bez obzira na svoje nacionalne organizacije, pripadate jednom svetskom pokretu. Mi smo poznati kao dobri domaćini i siguran sam da će naši predstavnici, srpski izviđači, biti odlični domaćini “rekao je Vesić.

On je učesnicima smotre poželeo da uživaju u Beogradu i izrazio uverenje da će mnogi od njih ponovo doći u srpsku prestonicu, nakon čega je 10. Smotru Saveza izviđača Srbije proglasio otvorenom.

Starešina Saveza izvidjaca Srbije Tanja Jankovic je istakla,

“Veoma smo se potrudili da vam pripremimo dobar program,da se dobro zabavite ,druzite i upoznate nas glavni grad ali isto tako da nasim izvidjacima pruzimo mogicnost da upoznaju kulture deugih naroda.Zbog toga je i moto nase smotre ,,Izvidjastvo za sve”.

Izvidjači iz Odreda izvidjaca Sandzak iz Novog Pazara će se potruditi da na najlepši mogući način, kao i uvijek do sada, predstave njihov Odred i Novi Pazar.

U okviru smotre biće organozovane radionice čiji će cilj biti upoznavanje naših izviđača sa različitim kulturama i narodima.Predviđene su i raznovrsne aktivnosti kao što su, alpinizam, streličarsrvo, kajak i ostale aktivnosti na vodi, a osim toga izvidjaci će posjetiti i kulturno istorijske znamenitosti grada Beograda kao što su Kalemegadan,muzej tehnike,botanicka bašta, zooloski vrt, toranj na Avali.

FOTO

Podeli