Kultura

Jesenja izložba NULUS-a 2018.

U galeriji Multimedijalnog centra sinoć je otvorena Julska iložba slika i grafika članova Novopazarskog udruženja likovnih umetnika ”Sopoćani”. Ovom izložbom, kuju čine dela 26 umetnika, obeležena je 44. godišnjica od osnivanja Udruženja. Ljubitelji likovne umetnosti, izložbu NULUS-a mogu pogledati u narednih mesec dana.

Odlukom umetničkog saveta koji čine: Jasmina Fortić, Safija Đerlek i Goran Trajković, treća nagrada ovogodišnjeg NULUS-ovog  Letnjeg salona pripala je Milenku Ristoviću, druga Ameli Malićević, a prva Hidajetu Masličiću.

Predsednik i osnivač  Novopazarskog udruženja likovnih umetnika ”Sopoćani”,  Muharem Radetinac Raf rekao je na otvaranju izložbe da je ovo udruženje za pune 44 godine od kada postoji, dalo veliki doprinos likovnoj kulturi ovog kraja, istakavši značaj pridruživanja mladih umetnika.

Svi ljubitelji likovne umetnosti Julsku izložbu NULUS-a mogu pogledati u galeriji Multimedijalnog centra u narednih mesec dana, nakon čega če sva ova dela biti izložena i na Gradskom šetalištu. Kako je najavljeno, za narednu, 45.godišnjicu, planira se prezentacija Monografije Udruženja, koja je u pripremi.

S.Lj.

Podeli