Društvo

Saradnja Grada i Opšte bolnice za dobrobit svih građana

Nova zgrada Hitne pomoći, Dijagnostički centar, Ginekološko-akušersko odeljenje samo su neki od uspešno realizovanih projekata koje je vodila lokalna samouprava u oblasti zdravstva. U konstruktivnom razgovoru direktor bolnice dr Meho Mamutović, gradonačelnik Nihat Biševac, zamenik gradonačelnika Nebojša Ravić, pomoćnici gradonačelnika Nihad Hasanović i Faruk Suljević, većnik Fevzija Murić i direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović izrazili su spremnost da se ova saradnja u budućem periodu još više unapredi za dobrobit pacijanata u Novom Pazaru i okolini.

„Dogovarali smo načine i vidove saradnje, a sve u ciilju pružanja boljih usluga građanima i stvaranja adekvatniih uslova i za pacijente i za medicinsko osoblje. Grad će finansiratii izradu projektne dokumentacije koja je neophoda za apliciranje kako kod Vlade RS, tako i kod stranih donatora“; rekao je gradonačelnik Biševac.

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović istakao je da će saradnja grada i bolnice za razvoj zdravstva biti primer dobre prakse u celoj zemlji.

„Mi smo dogovorili niz konkretnih strateških koraka koji se odnose i na izradu zahtevne projekte dokumentacije, ali i na infrastrukturne radove. Prva konkretna saradnja tiče se jačanja strujnog kapaciteta Dijagnostičkog centra. Stabilnost napajanja elektičnom energiijom je veoma važna za medicinske aparate. Elektrodistribucija će izvoditi radove, a grad će finansirati“ , zaključio je dr Mahmutović.

K.R./ Informativna služba Grada

Podeli