Društvo

Završni radovi na zgradi studentskog doma

Državni univerzitet u Novom Pazaru izgradnjom zgrade do Univerziteta dobiće nove smeštajne kapacitete i radne prostore namenjene studentima osnovnih akademskih studija, master i doktorskih studija.

Radovi na višenamenskom objektu su u završnoj fazi a privođenje  nameni očekuje se početkom naredne akademske godine, kazao je za Regionalnu televiziju rektor Državnog univerziteta prof. dr. Miladin Kostić.

Građevinski radovi na izgradnji ovog multifunkcionalnog objekta su skoro završeni.Ttrenutno se radi na opremanju enterijera i laboratorija koje će u velikoj meri doprineti izvođenju praktične nastave. Predviđeno je da prostorije budu višenamenske.

“U tom objektu će biti i prostorije za administraciju departmana i kabineti za odvijanje nastave na master i doktorskim studijama. Pored toga, objekat će imati oko 100 mesta za smeštaj studenata, kao i studentsku menzu. Opremaju se i laboratorije za odvijanje praktične nastave departmana tehničkih i prirodnih nauka”, kazao je rektor Državnog univerziteta prof. dr. Miladin Kostić.

Izgradnju ovog objekta, površine oko 3.500 metara kvadratnih,  uz pomoć Minstarstva prosvete i nauke, finansirao je Univerzitet od sopstvenih sredstava, a rektor Kostić istiće da će njegovim završetkom Državni univerzitet u Novom Pazaru biti još privlačniji studentima sa strane.

Aleksandar Nićiforović

Podeli