Sport

Došljak spreman za start u Živinicama

Drag sezona u regionu startuje predstojećeg vikenda u Živinicama kraj Tuzle, a među najbržim vozačima Balkana na deonici od 402 metra biće i Novopazarac Esad Došljak.

“Osim za pojedinačna prvenstva država, trke će biti bodovane i za šampionat Balkana. Spreman sam za kvalitetno takmičenje, kakvo će sigurno biti u Živinicama. Početak je sezone i svi žele da pokažu zube”, rekao je Došljak.

Auto moto klub Novi Pazar nedavno je ozvaničio saradnju sa nemačko-austrijskom firmom Ajmaks, koja je sada i u zvaničnom imenu trofejnog kolektiva

“Uz finansijsku pomoć grada, to bi trebalo da učini dostupnijim trke na najprestižnijim evropskim stazama. Drago mi je da imamo veliko razumevanje od gradonačelnika Nihata Biševca i direktora Sportskog saveza Emira Mehmedovića”, konstatovao je Došljak.

Najbolji sportista Novog Pazara za 2015. godinu izrazio je zadovoljstvo što će ove sezone biti u prilici da se makimalno fokusira na pripremu vozila i nastupe na stazi od četvrt milje.

On će na startu sezone voziti Opel Korsu RS, s kojom je prošle godine trijumfovao u nacionalnom šampionatu u Klasi 11 sekundi.

M. Minić

Podeli