Kultura

Koncertom obeleženo pola veka Muzičke škole “Stevan Mokranjac”

Muzička škola “Stevan Mokranjac” u Novom Pazaru obeležila je danas pola veka postojanja od začetka muzičkog obrazovanja u našem gradu. Bogatim i raznolikim programom kroz koji su se predstavili najuspešniji đaci ove škole, predstavljeno je sve ono što se radi u ovoj obrazovnoj instituciji. Kako je istakla direktorka Slavica Mojsilović, zadatak zaposlenih u ovoj školi jeste da što veći broj dece, a, samim tim, i njihovih roditelja, zavoli muziku i to ne bilo kakvu, već onu zaista kvalitetnu, koju, nažalost, ne mogu tako često da čuju ni na televiziji ali ni na drugim koncertima.

“Pre 50 godina u Novom Pazaru počelo je sa radom izdvojeno odeljenje kruševačke muzičke škole „Stevan Hristić“ koje je, 26.aprila, 14 godina kasnije, preraslo u samostalnu školu „Stevan Mokranjac”. Kada je, pre 50 godina, to izdvojeno odeljenje tek osnovano, imalo je 40 djaka – sada, škola ima više od deset puta toliko, čak preko 400 đaka. Ponosni smo na sve njih a na kocertu se najbolje može videti šta sve znaju i koliko su talentovani” – rekla je MOjsilović.

Publika koju su činili budući učenici ove prestižne škole uživala je u najodabranijim numerama klasične muzike, ali je bilo i par poznatih popularnih numera koje je izveo hor.

K.R.

Podeli