PolitikaVesti

SDP Prijepolje: Vlast da odgovori o kriminalnim radnjama i malverzacijama

Sandžačka demokratska partija u Prijepolju oglasila se saopštenjem za javnost čiji povod je bio kako navode, nečasno i politički neodgovorno, saopštenje za javnost Srpske Napredne Stranke.

U OO SDP-a Prijepolje smatraju da je neodgovorno i nečasno  od strane predstavnika SNS-a da u medijima objavljuju nepotpisano saopštenje, ma ko da ga je sastavio, u kojem se na najgrublji način napada i tumači sudska odluka sa ciljem da se odbrani nepromišljena i nezakonita odluka o smeni načelnice opštinske uprave Hanke Hajdarević.

Autore saopštenja iz SDP-a u Prijepolju pitaju zašto lažno navode da je sudija Osnovnog suda u Prijepolju koji je doneo rešenje, a koje nije po njihovoj volji, u rodbinskoj vezi sa Hankom Hajdarević i zašto Opštinsko veće komunicira sa svojim građanima putem stranačkih saopštenja?

SDP u Prijepolju zanima i zašto sednice Veća nisu javne kako zakon nalaže i zašto je novinarima zabranjen pristup?

Komentarišući odluku članova Vijeća, SDP upućuje pitanje koji su to članovi, podsećajući da na većini održanih sednica, kako tvrde, dva člana Veća, predstavnici DPS-a i bivšeg BDZ-a, ne prisustvuju tj. ne učestvuju u radu i donošenju odluka.

Komentarišući navode i stavljanje na teret Hanki Hajdarević problem u izbornom procesu 2016. godine, iz SDP-a podsećaju da je po odluci RIK- a, a zbog smanjenja troškova izbora, došlo do spajanja tj. ukrupnjavanja biračkih mesta.

Iz te stranke posebno aspostrofiraju neregularnosti po pitanju kupovine glasova za koje tvrde da je dobro poznato ko i gde je plaćao iste. Polciija kako navode o tome nije obaveštena, već je to u više navrata učinila Hanka Hajdarević.

Srpska napredna stranka u svom saopštenju, kako navode u prijepoljskom SDP-u, umanjuje rezultat i poverenje koje je ta stranka dobila na izborima i podsećaju da je zahvaljujući odgovornom i poštenom radu svih funkcionera, pa i Hanke Hajdarević, za SDP je glasalo 4.200 građana, što je, kako navode, najbolji rezultat koji je ostvarila neka politička partija pojedinačno.

U SDP-u zameraju i tendenciozno navođenje “nepotizma” u zapošljavanju,  optužujući Hanku Hajdarević  za sve što jeste i nije odgovorna.

’’U odnosu na to koliko ste vi i vaši partneri zaposlili ćerki i rođaka za samo godinu dana, malo je da je Hanka Hajdarević za 14 godina, koliko je bila načelnica, zaposlila i stotinu ljudi’’ poručuju iz SDP-a, podsećajući da je na kraju 2016. godine u Opštinskoj upravi bilo upošljeno 52 Srba i 26 Bošnjaka.

U prijepoljskom SDP-u ističu da su  ponosni na činjenicu da nikada niko za posao nije podmitio nikog, o čemu se sada kako tvrde vrlo često sve otvorenije govori.

Komentarišući dug građana po osnovu neplaćenog poreza u SDP-u smatraju da ne postoji razlog da se dug građana stavlja na teret bilo kome, te da krivca za gužve na šalterima zbog neblagovremenog dostavljanja rešenja treba tražiti u samom odeljenju počevši od šefa.

Hanka Hajdarević je, kako se navodi u saopštenju prijepoljskog SDP-a,  navikla da radi u okruženju saradnika koji vode računa o zakonitosti rada prilikom trošenja budžeta  te je, kako navode, upitno da li bi se ona uopšte vratila na pređašnju funkciju.

Iz SDP-a poručuju da uporno iznose dokaze o kriminalnim radnjama i pljačkanju budžeta  od strane pojedinih predstavnika sadašnje vlasti, te smatraju da bi predstavnciima SNS-a  poštenije bilo da u svojim nepotpisanim saopštenjima odgovore na pitanja o potrošenih 7.3 miliona dinara preko firme Global partners Plus Doo, kao i o stotinama  hiljada dinara potrošenih za razna čestitanja i predstavljanja koja, kako navode, niko od građana niti je čuo, ni vidio.

Na kraju zaključuju da bi trebali pripremati saopštenja i obrazloženja za nove sudske presude koje su dobili direktori ostalih ustanova, a koji su nezakonito smenjeni.

 

Senada Kalić

Podeli