KulturaVesti

Premijera „Deportacije“ 19. aprila

Predstava “Deportacija” režisera Gradimira Gojera, rađena po tekstu Željka Vušurovića a koja govori o zločinima nad Bošnjacima 1992. godine premijerno će u Novom Pazaru biti odigrana u četvrtak 19. aprila sa početkom od 20 časova.

Drama “Deportacija” drugi je koprodukcijski projekat koji će realizovati Kulturni centar. Probe se odvijaju po ustaljenoj dinamici i vrše se zadnje pripreme za veliku premijeru.

Predstava govori u životnoj drami i ubistvu Bošnjaka koji su u Crnu Goru izbjegli iz Bosne, kako bi sačuvali dostojanstvo i svoje živote. Tekst Željka Vušurovića, dramatizovala je Svetlana Broz a režirao ga je doajen Gradimir Gojer.

Glavnu mušku ulogu u predstavi igra proslavljeni Enver Petrovci, ovaj komad je kaže priča o nama, a danas su prihvatljivi samo oni koji stvaraju i pričaju o sebi, i to isključivo istinu.

U predstavi igraju i poznata bosanskohercegovačka glumica i članica Kamernog teatra 55 u Sarajevu Jasna Ornela Beri, Lemana Bećirović, Darja Badnjević, Dženana Džanković te Vahid Džanković.

A. Ni.

Podeli