DruštvoKultura

Pazar iz perspektive mladih

Arhitektonska izložba idejnih rešenja pojedinih delova Novog Pazara otvorena je sinoć u galeriji Multimedijalnog centra. Mladi, talentovani Novopazarci, uglavnom studenti arhitekture, tokom dvonedeljne arhitektonsko-umetničke radionice, došli su do vrlo zanimljivih, i u praksi primenjivih idejnih rešenja.

Izložba je rezultat dvonedeljnog studioznog rada grupe mladih entuzijasta. Arhitektonsko-umetničeke radionice predvodili su mentori Tarik Brunčević I Semir Poturak.

’’Mi smo organizovali poziv koji je trajao od 5.do 15.marta, na koji se javilo 10 učesnika i sa kojima smo polako krenuli od urbanih analiza, vezanih za mapiranje i stigli smo do idejnih rešenja nekih delova keja koje posetioci mogu da vide. Ono što je bitno da je sve odrađeno volonterski i sve ideje su proistekle od mladih koji žive, poznaju i vole Novi Pazar’’, rekao je koordinator arhitektonsko-umetničke radionice Semir Poturak.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić izrazio je zadovoljstvo prikazanim rezultatima grupe mladih i talentovanih Novopazaraca, koji će, kako je istako uvek imati podršku gradskih institucija.

‘’Novi Pazar ima mlade stručnjake i ne treba da brine za svoju budućnost, jer mladi donose progres. Grad im je na ovaj način dao šansu da izraze svoju kreativnost i znanje, a oni su došli do fantastičnih, u praksi primenjivih idejnih rešenja’’, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Arhitektonsko-umetničku radionicu koja je rezultirala ovom nesvakidašnjom izložbom podržali su: Kabinet gradonačelnika, Multimedijalni centar i razvojna agencija Sandžaka SEDA.

S.Lj.

 

 

Podeli