Nedelja pred nama u znaku Dana grada

Naredna nedelja u Novom Pazaru biće u znaku obeležavanja Dana grada. Planirane su brojne sportske aktivnosti, ali i kulturno-zabavne manifestacije, koje će biti usmerene pre svega na promociju novopazarskih vrednosti.

Obeležavanje 557.rođendana grada počinje već u nedelju ženskim rukometom u Hali sportova.  Pripremaju se likovne izložbe, književne večeri, ali i brojne manifestcije, koje će imati za cilj da predstave sve potencijale Novog Pazara.  Ovogodišnje obeležavanje Dana grada biće upriličeno raznim manifestacijama tokom nedelje u različitim oblastima. Jedna od novina je i predstavljanje učesnika manifestacije Festivala stvaralaštva mladih  na šetalištu na sam Dan grada 20. aprila.

“Cela nedelja biće posvećena proslavi Dana grada, već tradicionalno aktivnosti su usmerene na sve naše građane. Prirpemili smo bogatu ponudu, likovnih manifestacija, književnih večeri, Sajam socijalnog preduzetništva, Pazar na dar, sve su to manifestacije, koje će se održati na različitim lokacijama u gradu. Kampanja “Da Pazar zablista”, biće deo obeležavanja Dana grada u okviru “Eko festivala”, koji je planiran da se održi u četvrtak u gradskom parku. Sve ove aktivnosti dešavaće se do kraja nedelje. Organizator manifestacija je Grad Novi Pazar, a uključene su brojne kulturne i sportske institucije”, rekla je načelnica Informativnog odeljenja Gradske uprave Hana Salihagić.

Ove godine, planirana je sasvim nova aktivnost u okviru obeležavanja Dana  Grada, a to je “Kafa sa gradonačelnikom Novog Pazara”.

“To je jedan nov događaj za naše prilike. S obzirom da znamo koliko je gradonačelnik popularan među građanima, planirano je da organizujemo i jednu aktivnost, koju smo nazvali ”Kafa sa gradonačelnikom”. Tog dana, oni koji dođu imaće priliku da popiju kafu, sede i razgovaraju sa njim, a neki srećnici će imati priliku da probaju kafu, koju će gradonačelnik sam napraviti. Nadam se da će to biti događaj koji će svima prijati”, kaže ispred kabineta gradonačelnika Elmir Habibović.

Najveći broj manifestacija planirano je da se održe u petak 20.aprila . U obeležavanje Dana grada uključene su brojne institucije, Narodna biblioteka “Dositej Obradović”,  Istorijski arhiv “Ras”, Regionalno pozorište, Kulturni centar, Multimedijalni centar, muzej “Ras”, Turistička organizacija, Sportski savez, Sportsko sajamska ustanova “Pendik”, Kancelarija za mlade, ali i Centar za decu i omladinu “Duga”.

S. Redžepefendić

 

Podeli