Društvo

Svetionik obezbedio 173 stipendije

U okviru projekta “Tvoja stipendija” nevladina organizacija Svetionik je uz pomoć donatora obezbedila finansijsku pomoć za 173 studenta.  Sa njima je potpisan ugovor, a projekat će biti nastavljen i ubuduće u zavisnosti od sredstava, kojima ta organizacija bude raspolagala.

Osnovne životne namirnice socijalno ugroženim porodicama, edukacija, kursevi, razne humanitarne manifestacije I aktivnosti, a I podsticaj učenja, samo su neki od programa kojima se NVO Svetionik bavi već godinama. Njihov rad podržavaju razni donatori, ali organizacije. Studenti, koji su dobili stipendiju kažu ovakva vrsta  pomoći korisna za dalje školovanje.

Nevladina organizacija “Svetionik” sklopila je na svečanosti održanoj u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća ugovore  o stipendiranju oko 170  srednjoškolaca i studenata.

Mirza Aličković iz ove organizacije zahvalio je brojnim donatorima i predstavnicima organizacija, koji finansijski podržavaju rad ove humanitarne organizacije.

NVO “Svetionik” je pre nekoliko meseci raspisao konkurs “Tvoja stipendija”, gde se prijavilo preko 600  srednjoškolca i studenata. Oni koji nisu dobili stipendiju u ovom krugu su na listi čekanja ukoliko se pojave donatori.

Podeli