Društvo

Mališani vrtića „Mladost“ priključili se kampanji „Da Pazar zablista“

Polaznici dečijeg vrtića „Mladost“ uključili su se u akciju čišćenja, a sve u okviru ekološke kampanje čiji je inicijator Grad, pod sloganom „Da Pazar zablista“. Oni su danas sa vaspitačima i predstavnicima Grada očistili dvorište ove ustanove.

Eko kampnaja „Da Pazar zablista“ još jedan je u nizu projekata koje Gard uspešno sprovodi. Brojne ustanove, škole i udruženja priključila su se kampanji. Danas su to uradili i mališani iz predškolske ustanove „Mladost“.

“Akcija u kojoj su učestvovala deca je pokazatelj samo kako mogu mališani tako mogu i odrasli, a sve sa ciljem da grad zablista. Eko kampanja je sveobuhvatna i trajaće na duge staze a apel svim građanima da se uključe u istoj“, istakla je šef za komunalno stambene poslove Malića Plojović.

Glavni vaspitač vrtića „Mladost“ Ajhana Spica istakla je da uključujući se u ovu akciju mališanima se na zabavan način pokazije koliko je bitno da okolina oko njih bude čista.

„Kroz svakodnevne aktivnosti radimo sa decom o očuvanju prirode i o svemu ostalom što bi doprinelo da grad bude lepši i čistiji. Da planeta bude čista i da jednostavno oni znaju da je to za njihovu bolju budućnost i da sve ono što uradimo danas sve će to ostati njima“, kazala je Spica.

Mališani vrtića “Mladost” poslali su poruku svim građanima Novog Pazara koja glasi “Da Pazar zablista”.

A. Ademović

Podeli