DruštvoPolitikaVesti

Mahmutović u Vašingtonu prisustvovao Molitvenom doručku

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović boravi u Vašingtonu gde i ove godine prisustvuje Molitvenom doručku, a na poziv američkog predsednika Donalda Trampa. Delegacija Srbije, prema Mahmutovićevim rečima, uživa veliko poštovanje u Americi gde je prethodnih dana imala niz sastanaka u Kongresu, Senatu i Stejt departmentu. U delegaciji su još i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković, te privredna delegacija.

Poziv za ovogodišnji molitveni doručak u hotelu Hilton stigao je na pet adresa u Srbiji, pa su se na spisku našli “stari” gosti među kojima i državni sekretar Ministarstva zdravlja Meho Mahmutović.

Prema njegovim rečima radi se o velikom skupu koji je na veliki broj prisutnih iz celog sveta ostavio impresivne utiske. Mahmutović je za RTV Novi Pazar precizirao da je bilo mnogo zanimljivih I značajnih govora. Mahmutović je istakao da delegacija iz Srbije boravak u Vašingtonu koristi I kao priliku da predstavi sve prednosti zemlje I sve ono što je u Srbiji urađeno.

’’Koristimo priliku sa ljudima iz regiona da razmenimo mišljenja I stavove I verujem das mo dosta dobrog I kvalitetnog uradili ovih dana ovde’’ kazao je Mahmutović.

On je kazao da nakon ceremonijalnog dela sledi niz sastanaka koji organizuje naša ambasada, te da je već zakazano nekoliko važnih susreta.

Inače, tokom današnjeg obraćanja na tom tradicionalnom skupu američki ppredsednik Donald Tramp poručio je da je vera “suština američkog života i slobode”

Molitveni doručak se još od ustanovljavanja 1953. godine uvek organizuje u četvrtak. Reč je o tradicionalnom događaju koji okuplja političare i javne ličnosti iz čitavog sveta. Suština događaja jeste promocija jedinstva nacije i promocija zajedništva.

Prema protokolu doručak počinje oko osam sati, a redovno se obraća predsednik SAD i jedna ličnost iz javnog života..
Posle podne organizuje se i ručak za goste sa Balkana kojem prisustvuju brojni ugledni senatori.

 

Razgovarala: Senada Kalić

Podeli