Društvo

Drugo edukativno predavanje za pčelare

Granski klub pčelara Novi Pazar  održao je drugo edukativno predavanje na temu „Hrana i ishrana pčela“. Predsednik Saveza pčelinjske organizacije Srbije dr Rodoljub Živadinović, eminentni predavač, na predavanju je istakao važnost da se na vreme počne sa prehranom.  Ovom skupu prisustvovala su sva udruženja pčelara  sa teritorije Novog Pazara i okolnih opština.

Kako bi stekli bolja znanja o gajenju pčela Granski klub pčelara Novi Pazar za sve svoje članove i udruženja organizuje edukativna predavanja. Cilj je da se prenese znanje i iskustvo eminentnih predavača. Na ovom predavanju, prema rečima zamenika predsednika Granskog kluba Novi Pazar Ismeta Zogića, govorio je eminenti predavač, predsednik Saveza pčelinjske organizacije Srbije dr Rodoljub Živadinović.

„Koristimo ove mesece kada pčelinjaci miruju da osvežavamo svoja znanja. I oni koji se bave profesionalno pčelarstvom tako i oni pčelari koji su sa osrednjim znanjem kao  i novi pčelari ovakve skupove koriste da upoznaju što više pčelarstvo, jer je pčelarstvo jedan vrlo težak posao. Pčela je, ma koliko se izučavala, zagonetna i još uvek se proučava, jer ima nekih stvari koje su i nauci još uvek nepoznate, a na današnjem skupu smo imali priliku da naučimo mnogo stvari“, kazao je Zogić.

Ovom skupu prisustvovali su pčelari iz Raške, Bljevca, Tutina kao i sva udruženja sa teritorije Novog Pazara. U narednom periodu, kako je rekao Zogić, u planu je poseta Državnog beogradskog sajma pčelarstva. Takođe će i u toku februara biti još ovakvih predavanja, naglasio je on.

A. Ademović

 

Podeli