Politika

Rebronja i Memić demantuju Đerleka

Povodom izjave Edina Đerleka na Sandžak TV, gde se između ostalog kaže da su direktori javnih ustanova u Novom Pazaru, sami sebi povećali plate i to nezakonito, pomenuti direktor su izdali saopštenje za javnost, kojim demantuju Đerlekove navode.

„Sve što je izneo Edin Đerlek u pomenutoj izjavi u vezi direktorskih plata u Kulturnom centru i Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ je najobičnija laž. Direktoru Kulturnog centra i direktoru Biblioteke platu ugovorom određuje Upravni odbor ovih institucija što je u skladu sa Zakonom. Nijedan direktor to ne čini, niti može da platu odredi sam sebi“, kaže se u saopštenju koje potpisuju direktor Biblioteke Elijas Reebronja i direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Oni dodaju da se uostalom plata direktora Biblioteke nigde ni ne pominje u izveštaju Državne revizorske instiutcije jer je inače bila u skaldu sa Uredbom o koeficijentima. Sličnu informaciju su objavili i drugi elektronski i pisani mediji, ali su je potom i demantovali i uputili izvinjenje za nenamerno učinjenu grešku što je i profesionalno i odgovorno.

„Kad je u pitanju lažno data izjava Edina Đerleka ona je svakako i neprofesionalna i neodgovorna i zlonamerna, te smo zbog toga odlučili da podnesemo Osnovnom sudu u Novom Pazaru tužbe protiv Edina Đerleka kao i protiv svih onih odgovornih lica koja su prenela ovu lažnu i neproverenu informaciju u skladu sa Zakonom“, kaže se u saopštenju.

Podeli