Hronika

BiH: Uhapšeno troje zbog genocida i zločina protiv čovečnosti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, jutros su na području Han Pijeska i Vlasenice uhapsili tri osobe pod sumnjom za genocid i zločine protiv čovečnosti.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, jutros su na području Han Pijeska i Vlasenice uhapsili tri osobe pod sumnjom za genocid i zločine protiv čovečnosti.

“Dve osobe lišene su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično đelo iz člana 171. KZ BiH ”Genocid”, a jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično đelo iz člana 172. KZ BiH ”Zločin protiv čovečnosti”, u mjestu Tišća (lokalitet Luke), opština Vlasenica, tokom 1995. godine”, navela je SIPA u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Po naredbama Suda BiH policijski službenici SIPA-e pretresaju objekte koje koriste osumnjičene osobe, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Podeli