Sport

Odbojkaši preplivali Dunav

Odbojkaši Novog Pazara su u sedmom kolu Prve lige, savladali odličnu ekipu Dunav Volley iz Novog Sada rezultatom 3:2 (25:19, 18:25, 25:20, 22:25, 15:13).

Bila je to sjajna odbojkaška predstava, retko viđena u Novom Pazaru. I za one najprobirljivije ljubitelje ovog sporta. Velika borbenost u svakom setu, dramatične završnice, efektni poeni. Sve ovo je krasilo duel u Hali sportova, u kome su presudile nijanse.

Novi Pazar je bolje otvorio utakmicu i poveo, ali je ekipa Slobodana Boškana u drugom periodu, uspostavila rezultatski egal. Slična priča viđena je i u ostala dva seta. Ređale su se sjajne akcije, od presudnog značaja bila je svaka greška, svaki dobro odrađen napad, siguran servis i odbrana. I konačno, u poslednjem periodu, lutrija zvana taj-brek. U vođstvu su se smenjivali i jedni i drugi, a Novi Pazar je imao više koncentracije u ključnim trenucima, pa je nakon gostovanja u Smederevu, na isti način izvojevana pobeda nad Novosađanima. Inače, uz sve momke u plavom, greh bi bio ne pomenuti, Aldina Zoranića i Elvira Zukovića.

Njih dvojica su uz Hamzu Zatrića, nosili svoj tim do trijumfa osvajavši poene onda kada je to bilo najpotrebnije svom timu.Iako se očekivao „ bratski duel „  do njega nije došlo. Hamza Zatrić je celo vreme proveo na terenu, dok mlađanom Hasanu trener Dunav Volleya Boškan  nije ukazao šansu.U sledećem kolu, odbojkaši Novog Pazara gostovaće u Velikom Gradištu, gde će se posle nekoliko godina, sastati sa starim rivalom, ekipom VGSK.

E.N.

Podeli