Sport

Plavi ruše Kulu

Sa dve brige manje u igračkom kadru, Novopazarci iščekuju gostovanje u Kuli.

Trener Ljubomir Ristovski ne može jedino da računa na već duže povređene Ostojića i Markovića,dok su se Mugoša i Šunjevarić oporavili. Kormilar plavih veruje da je došlo vreme za prvu pobedu u gostima:

„Pauza u prvenstvu nam je prijala.Konsolidovali smo redove,obzirom da smo imali dosta kadrovskih problema.Protiv Kuljana ćemo sigurno biti motivisani,želimo da konačno trijumfujemo na strani i daćemo sve od sebe da to ostvarimo.

Rivala dobro poznajete. Koliko će biti težak put do pobede?

„Neće biti nimalo lak.Iako Hajduk u sedam poslednjih kola nema pobedu, u poslednje tri,četiri utakmice su nagovestili povratak u pravu formu.Po stilu,kvalitetu i sistemu igre su ekipa slična nama.Poznajem ih veoma dobro,neke igrače sam i trenirao.Očekujem izjednačen,borben duel,bez mnogo golova.

Šta je to što može da odluči konačan ishod?

„Jedan detalj može da bude presudan. Na primer inspiracija pojedinca.Mi imamo kvalitetne igrače u ofanzivnoj liniji,ali moramo biti i oprezni  i koncentrisani. Jedna greška može skupo da nas košta,kao što je bio slučaj protiv Metalca,gde smo ostali bez dva boda.Nadam se da će neko od naših napadača biti nadahnut i moći da jednim potezom reši utakmicu,optimista je trener Novog Pazara.

Novi Pazar: Đogatović,Lotinac,Babić,Šupić,Šarac,Škrijelj,Šunjevarić, Vusljanin,Mugoša,Bogunović,Ademović.

OGORČENJE ZBOG KAZNE

U Novom Pazaru je sa mnogo ogorčenja primljena vest o kazni Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.Revolt ne kriju ni navijači, ni članovi uprave:

-Zapanjeni smo kaznom,kao I činjenicom da smo  za nju saznali putem medija.Znamo da smo kažnjeni,ali ne znamo zbog čega.Svi naši rivali su bili prezadovoljni organizacijom utakmica na našem terenu,mi kao klub takođe. U protokolu koji je potpisan posle meča sa Radničkim 1923 stoji da je sve proteklo u najboljem redu.Jedno je međutim jasno: Fudbalski klub Novi Pazar,Radnički 1923 I Sloboda su dali kvalitet više našem fudbalu ove sezone.Doprineli su da se publika vrati na tribine,a sad se javlja apsurd. Discplinska komisija,ovakvim odlukama tera navijače sa stadiona. U svakom slučaju,žalićemo se,kaže Redžep Korać,portparol superligaša sa Jošanice.

Inače, u Novom Pazaru su zadovoljni podrškom ogromnog dela sportske javnosti koja je u ovom slučaju podržala jednu od najfudbalskijih sredina na našim prostorima.

E.Nailović

{youtube}qrlWxVGOioA{/youtube}

Podeli