Društvo

Štab zaključio – Grad spreman za zimu

Grad Novi Pazar spremno dočekuje zimu – zaključeno je na današnjem zasedanju gradskog Štaba za vanredne situacije. Po pitanju preventivnih aktivnosti u oblasti zaštite i odbrane od poplava, Štab je usvojio i preporuku da se za narednu godinu izdvoji 5 miliona dinara za čišćenje antierozivnih brana i rečnih korita.

Pripreme za predstojeći zimski period, bila je glavna tema današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije. Prema rečima rukovodioca Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Nasera Crnovršanina, Novi Pazar će spremno dočekati zimu i kada je u pitanju nabavka soli, kao i kada su u pitanju kapaciteti javnih preduzeća.

Kada je u pitanju preventiva u oblasti zaštite od poplava, Štab je usvojio preporuku da se za narednu godinu izdvoji 5 miliona dinara za čišćenje antierozivnih brana i rečnih korita.

”Ove godine smo utrošili tri miliona dinara i shvatili smo da je to nedovoljno, da je grad velik i da dosta ima dosta posla oko čišćenja, rašćišćavanja kao i produbljivanja rečnih korita, kako bismo preventivno delovali da slučajno ne dođe do štete i poplava, koje se mogu očekivati već u martu ili aprilu.

Na sednici je zaključeno i da se nabavi dodatnih 1500 džakova za potrebe odbrane od poplava, kao i da se pristupi realizaciji projekta za sanaciju klizišta u Ulici Emina Hadžovića, u naselju Šestovo.

S.Lj.

Podeli