Sport

Predstavljen projekat UEFA

Direktor UEFA Respect programa za Balkan Željko Todorović predstavio je danas u Novom Pazaru budući projekat Football Wire mreže i Club Managera, koji je će, kako je naveo, najviše koristiti trenerima, fudbalskim školama i vlasnicima klubova.

“Kod nas klubovi još uvek nisu privatizovani, ali na Balkanu, na primer u Hrvatskoj, već ih ima. Nas to očekuje u bliskoj budućnosti. Radi se o nekim detaljima test verzije, a priča će svoj zenit imati na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. Bio sam predsednik kragujevačkog Radničkog, bili smo rivali s Pazarcima i veliki prijatelji van terena, pa sam želeo da treneri ovde vide svetske trendove i da vide šta je budućnost”, rekao je Todorović.

Novopazarski fudbalski trener Izet Ljajić ocenio je da se radi o izvanrednom projektu, izrazivši žaljenje što seminaru na Gradskom stadionu nije prisustvovalo više njegovih kolega.

“Pratio sam mnogo seminara, ali ovim današnjim sam oduševljen. Mislim da su mnogo propustili svi koji nisu bili tu, pošto se radi o novom vidu edukacije. Ovo je budućnost fudbala, imali smo priliku da naslutimo kako će stvari funkcionisati u narednih 50 godina”, kazao je Ljajić.

Prezentaciji projekta Football Wire mreže i Club Managera prisustvovalo je oko 20 trenera iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške.

M. Minić

Podeli