Društvo

Solidarnost kao stil života

Povodom obilježavanja jubileja 10 godina rada Fondacije “Ana i Vlade Divac”, u sklopu prezentacije projekta “Slavimo solidarnost” koji sprovodi ova fondacija i Centar za djecu i omladinu “Duga” iz Novog Pazara,  učenicima drugog razreda osnovnih škola podijeljeno je preko 50 strip plakata na temu: “Mala škola solidarnosti”.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” je za projekat “ Slavimo solidarnost” dobila podršku EU Programa “Evropa za građane i građanke” i zajedno sa partnerima iz Bugarske, Makedonije, Albanije, Poljske i Mađarske promovišu solidarnost i dobročinstvo.

Centar za djecu i omladinu “Duga” se pridružuje obilježavanju jubileja 10 godina rada Fondacije “Ana i Vlade Divac”, te su učenicima drugog razreda osnovnih škola podelijelili preko 50 strip plakata na temu: “Mala škola solidarnosti”.

Solidarnost kao velika moralna vrijednost zaslužuje da se pomene svakog dana u školama, a mi kao učitelji treba svakodnevno da produbimo tu temu,  jer svojim djelima najbolje je pokazati šta zapravo znači biti solidaran, istakla je između ostalog učiteljica drugog razreda  OŠ ,,Bratstvo”, Biljana  Vulović.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” je u Srbiji sarađivala sa brojnim institucijama kulture, školama i organizacijama sa kojima je zajedno realizovala brojne programe poput izložbi, projekcije filmova, volonterskih akcija, radionica, a za najmlađe je kreiran edukativni strip “Mala škola solidarnosti”.

 

I. Hodžić

 

 

 

Podeli