DruštvoVesti

Grad Novi Pazar dobio 150.000 evra za projekte socijalne zaštite

Grad Novi Pazar dobio  je150.000 € za projekte unapređenja postojećih i uvodjenja novih usluga socijalne zaštite.

U Beogradu su, u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, a u okviru programa ’’Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou’’, koji finansira Evropska unija potpisana dva ugovora u okviru kojih je Novi Pazar dobio sredstva u iznosu od 98.581,32 € za projekat Unapređenje usluge Lični pratilac deteta u Novom Pazaru i 51.733,50€ za projekat Roma Viva, koji se realizuje u saradnji sa ko- aplikantom MHD “Merhamet”.

Novi Pazar je jedina lokalna samouprava koja je u okviru oba javna pozova dobila sredstva.

‘’Prvi projekat obuhvata uslugu koja se u Novom Pazaru već realizuje, usluga “Lični pratilac”. Drugi projekat za koji smo aplicirali i čija je realizacija predviđena u partnerstvu sa MHD ’’Merhamet’’, pod nazivom ’’Viva Roma’’ nastao je sa željom da unapredimo položaj romske zajednice, sa posebnim fokusom na mlađu populaciju”, rekao je član Gradskog veća Vahidin Melajac.

Melajac  je pohvalio radnike Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Novog Pazara, koji su pisali ove projekte i, kako je rekao, još jednom potvrdili da Gradska uprava u svojim redovima ima ozbiljne profesionalce.

’’Osluškujući potrebe zajednice i koristeći sve raspoložive resurse, nastavićemo da unapređujemo usluge socijalne zaštite na lokalnom nivou’’, poručio je Melajac.

Podeli