DruštvoVesti

Anesi Halilović poveren drugi mandat na funkciji studenta-prorektora

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru okončani su izbori za studenta-prorektora. Na tu funkciju ponovo je izabrana Anesa Halilović, student prava.

Anesi Halilović sa studijskog programa Pravo, koja je u proteklih godinu dana obavljala funkciju studenta – prorektora Državnog univerziteta u Novom Pazaru,  danas je poveren još jedan mandat na toj dužnosti. Novi saziv  Studentskog parlamenta jednoglasno je doneo odluku da Anesu Halilović predloži za studenta prorektora. Prema utvrđenoj proceduri, sa predlogom najvišeg studentskog predstavničkog tela saglasila se i prof. dr Zana Dolićanin, rektor Državnog univerziteta.

Pre početka radnog dela sednice, prorektor za nastavu Državnog univerziteta prof. dr Milovan Bratić u obraćanju članovima Studentskog parlamenta,  ocenio je da je saradnja  sa predstavnicima studenata izuzetno dobra i izrazio uverenje da će tako biti i ubuduće, naglašavajući da će ova visokoškolska institucija uvek podržavati sve zahteve koji vode unapređenju nastavnog procesa.

Student-prorektor je u stalnom kontaktu sa studentima i predstavlja najbližu vezu između studenata i nastavnog osoblja, kao i  rukovodstva univerziteta. Mandat ovog studentskog predstavnika traje dve godine,  sa pravom još jednog izbora.

 

Podeli