DruštvoVesti

Počeo drugi krug akcije „Građani se pitaju“

Nakon završenog prvog kruga projekta, odnosno akcije “Građani se pitaju” , Grad Novi Pazar krenuo je u realizaciju drugog kruga. Danas su obavljene terenske konsultacije sa meštanima naselja Mur gde se razgovaralo o detaljima projekta za koji oni apliciraju. Svi koji žele da apliciraju za neko igralište ili prostorno uređenje u nekom naselju potrebno je da do 21. oktobra dostave svoje projekte za koje je ove godine izdvojeno 10 ipo miliona dinara.

Za meštane, a posebno decu naselja Mur izgradnja učionice na otvoreno ili igrališta od velikog je značaja. Meštani su planirali da zelene površine u okviru Osnovne škole Mur pretvore u učionicu na otvorenom i igralište za decu.

„Ovo će jako puno da znači za mališane ove škole ali za svu decu ovog naselja. Naše naselje je jedno od većih u našem gradu koje ima izuzetnu potrebu za igralište i prostor gde će se deca rekreirati“, kazala je za RTV Novi Pazar meštanka naselja Mur Sabina Šebo Juković“.

Tim akcije “Građani se pitaju” posetio je naselje Mur, gde su razgovarali sa meštanima o projektu za koji su aplicirali u okviru ove inicijative. Meštani su iskoristili priliku da iznesu svoje ideje i predloge kako bi se unapredila lokalna zajednica, a tim akcije je pažljivo saslušao njihove sugestije i odgovorio na pitanja.

„Ovo je jedna veoma lepa i dobra saradnja gde ćemo zajedničkim snagama doprineti da se ti projekti realizuju na pravi način“, istakala je arhitekta Vildana Kecap.

Pravo učešća i ove godine imaju neformalne grupe građana, okupljene oko podnete inicijative, odnosno projekta koji će biti od koristi zajednici, koji će rešiti određeni problem ili pospešiti uslove življenja, u ulici ili naselju. Iz budžeta Novog Pazara ove godine biće izdvojeno 10 miliona dinara, a švajcarska razvojna agencija Helvetas učestvovaće sa 6,5 miliona dinara.

A.A.

 

Podeli