DruštvoVesti

Centar MNRO u projektu “Deci Srbije na dar”

Menadžerka “Dino parka” na Zlatiboru Slavica Marić, danas je posetila Centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe “Tahir Delić-Taša”. Ova poseta bila je u okviru obeležavanja “Dečije nedelje” i projekta koji realizuje “Dino park” pod nazivom “Deci Srbije na dar”.

“Odlična saradnja sa lokalnom samoupravom i gradonačelnikom Nihatom Biševcem upravo me je dovela na ovu adresu. Projekat koji mi realizujemo odnosi se na decu sa smetnjama u razvoju i biće nam drago da dođu kod nas, da ih ugostimo i da uživaju u “Dino parku” gde ćemo im obezbediti besplatan ulaz, a prevoz do Zlatibora će obezbediti Grad Novi Pazar”, kazala je Marić.

Marić je istakla da ovaj park raspolaže sa 25 sadržaja i da će deca, štićenici Centra MNRO “Tahir Delić-Taša” imati u čemu da uživaju. “Dino park” nagrađuje i ostalu decu besplatnim boravkom u “Dino parku” koja su tokom godine bila izuzetno dobra, koja su pokazala dobre rezultate u školi, sportu, na raznim takmičenjima. Menadžmet “Dino parka” obezbedio je takođe i još nekoliko nagrada za talentovanu decu Srbije, među kojima je i nagrada besplatan porodični vikend na Zlatiboru za najuspešnije mlade sportiste.

Marić je ovom prilikom pozvala sve humane ljude, institucije i organizacije da se priključe ovakvim projektima i da obrate pažnju na decu sa smetnjama u razvoju i na način na koji oni mogu ih obraduju i pomognu.

Zadovoljstvo što je Centar “Tahir Delić-Taša” prepoznat kao ustanova koja se veoma ozbiljno i uspešno bavi poslom koji je vezan za osobe sa smetnjama u razvoju i što su dobili jednu veoma lepu ponudu za besplatan boravak na Zlatiboru i posetu “Dino parku”, izrazila je direktorka centra Lejla Delić.

“Veoma smo ponosni što smo dobili ovako lepu ponudu. Radujem se što ćemo naše iskustvo i dugogodišnji rad popeti na još veći nivo. Zahvaljujem Slavici Marić koja je pre svega dobar čovek i veliki humanista”, rekla je Lejla Delić.

Član Gradskog veća Grada Novog Pazara Ensar Škrijelj, prilikom današnje posete ovom centru, istakao je da je lokalna samuprava uvek tu da pomogne koliko je to potrebno, jer jedna od obaveza lokalne samouprave, kako je istakao, jeste upravo unapređenje usluga socijalne zaštite.

Štićenici ovog centra, danas su napravili za goste malu žurku gde su se kroz igru i pesmu družili sa njima i tako pokazali da se uvek raduju kada ih neko poseti, jer oni upravo na taj način svima šalju poruku da sa njima treba da živimo a ne pored njih.

Biljana Veljović

 

Podeli