DruštvoVesti

Obilazak i pripreme za Festival stvaralaštva mladih 2025

U okviru Dečije nedelje aktivnosti Kulturnog centra su obilazak osnovnih i srednjih škola kao i predškolskih ustanova i najava Festivala stvaralaštva mladih u 2025. godini. Cilj je da se istaknu dobre i loše strane prethodnih učešća ali i da se iste poprave. Direktor Kulturnog centra Dženan Palamar, urednica programa za mlade Hasna Ziljkić i gradska većnica Denisa Curić posetili su danas osnovnu školu na Dojeviću i Selakovcu kao i Predškolsku ustanovu „Mladost“.

Kulturni centar Novi Pazar ima brojne aktivnosti tokom godine a jedna od njih je svakako i Festival stvaralaštva mladih. Dečija nedelja je ujedno i povod da se posete sve osnovne i srednje škole kao i predškolske ustanove kako bi se razgovaralo o dobrim i lošim stvarima sa ciljem da se poprave.

„Predškolci svake godine daju značajan doprinos i uvek se prilagode svim pravilima ovog festivala. Oni ne učestvuju u takmičarskom delu ali svakako ulepšavaju sam početak Festivala. U narednim danima posetićemo i ostale osnovne i srednje škole“, istakla je urednica programa za mlade Hasna Ziljkić.

Predškolska ustanova „Mladost“ od 2018. godine učestvuje na Festival stvaralaštva mladih i uz poštovanje svih propozicija priprema revijalni deo. Na ovogodišnjem Festivalu učestvovalo je 380 dece.

„Ova Predškolska ustanova ima mnogo dece, a mi ne možemo da pripremimo sve, jer postoje određena pravila za učestvovanje. Na prvom festivalu učešće je uzelo oko 250 dece dok je ove godine taj broj porastao na 380.  Veoma smo ponosni na naše mališane i trudićemo se da u buduće još više dece učestvuje“, kazala je za RTV Novi Pazar rukovodilac jedinice „Dečija radost“ Resmija Korać.

Festival stvaralaštva mladih je prilika da se talentovani mladi okupe i predstave svoje veštine i ideje široj publici. Očekuje se da će festival i naredne godine biti mesto gde će se slaviti mladalačka kreativnost, inovativnost, energija, te da će mnogi od učesnika imati priliku da dlje razvijaju svoje talente.

A.A.

 

Podeli