DruštvoKulturaVesti

Predstavom “Čarobnjak iz Oza” otvoren prvi ”Mali teatar fest 2024”

Predstavom  “Čarobnjak iz Oza” otvoren je prvi revijalni festival dečijeg pozorišta ”Mali teatar fest 2024”. Nosilac projekta je Centar za decu i mlade ”Duga” u saradnji sa Regionalnim pozorištem, a za realizaciju su najzaslužniji polaznici Malog teatra i njihova učiteljica, glumica Kristina Jevtović.

Na kamernoj sceni Kulturnog centra mladi, budući glumci izveli su predstavu “Čarobnjak iz Oza”. Prelepa priča puna poruka oduševila je sve prisutne.

Mladi, budući glumci sa lakoćom su izneli ovu zahtevnu priču.

“Uživala sam glumeći večeras na sceni. Sve je bilo prelepo”, kazala je Lejla Ćorović koja je glumila lik Doroti.

“Zadovoljna sam kako sam ja ali i svi mi glumili večeras. Nije bilo teško spremiti ulogu, uživala sam sve vreme”, kazala je Kristina Tiosavljević koja je glumala čarobnjaka iz Oza.

“Zaista je uživanje raditi sa njima, maštoviti su, kreativni su i 90% predstave je zapravo njihovo delo. Oni su pomagali što se tiče režije, što se tiče korekcije u tekstu. Za kostime bi se zahvalila Amini Hasenbegović koja je radila dve predivne haljine. Takođe, ljudima iz Duge. Bilo je divno raditi. Mi smo zaista, zaista bili presrećni i uživali smo”, objasnila je za RTV Novi Pazar glumica i učiteljica Kristina Jeftović.

“Regionalno pozorište ne mora da brine za buduće nove glumce kada imamo ovakvu decu “ istakao je direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović.

“Ono što je posebno bitno, jeste da smo mi na ovaj način umrežili naše institucije. Da smo pokazali da kad udružimo snage, da možemo da napravimo puno dobrih stvari. Tako da, čini mi se da je ovo jedan od najboljih načina da se otvori Dečija nedelja koja predstoji. Jer zaista videti decu ovako lepršavu, nasmejanu i talentovanu je nekako bogatstvo koje ovaj Grad ima i koji treba da neguje”,kazao je Mujezinović.

U okviru festivala biće predstavljene tri predstave Malog teatra kako domaćina tako i gostiju.

“U narednih nekoliko dana gledat ćemo gostijuće predstave. U ponedeljak ponovo grupe Malog teatra i zaista smo ponosni na ovu decu i na sve ovo što smo napravili s njima. A za šta su nam zaista oni bili ključna inspiracija”, dodala je direktorka Centra za decu i mlade Duga Fatima Durović.

Čitav program pratiće i radinoce koje će biti održane u prostorijama Centra za decu i mlade ”Duga”, a Festival je podržalo Ministarstvo kulture i Grad Novi Pazar.

A.A.

 

Podeli