KulturaVesti

Sutra počinje ”Mali teatar fest 2024”

Prvi revijalni festival dečijeg pozorišta ”Mali teatar fest 2024” biće održan u Novom Pazaru od 3. do 7. oktobra. Nosilac projekta je Centar za decu i mlade ”Duga” u saradnji sa Regionalnim pozorištem, a za realizaciju su najzaslužniji polaznici Malog teatra i njihova učiteljica, glumica Kristina Jevtović.

U okviru festivala biće predstavljene tri predstave Malog teatra. ”Čarobnjak iz Oza” već sutra će otvoriti festival u 20 časova na kamernoj sceni Kulturnog centra.

Najmlađi polaznici predstaviće se u ponedeljak predstavom Ružno pače, a u Novi Pazar stiže i specijalni gost, dramski pisac tog teksta Dejan Aleksić.

Istog dana od 20 časova najstarija grupa predstaviće se komadom ”Ocena manje” namenjenim publici starijoj od 12 godina.

U danima vikenda igraće se tri gostujuće predstave. U subotu od 17 časova publika će imati priliku da pogleda predstavu ”Naopačke”, komediju dramske trupe ”Grupa grupica” a nakon toga nastupa lazarevačka gimnazija sa nagrađivanom predstavom ”Zamalo Beograd”.

U nedelju od 17 časova na programu je ”Pepeljuga kakvu niste videli” u produkciji dramske trupe ”Glumaštarije” iz Kraljeva.

Čitav program pratiće i radinocekoje će biti održane u prostorijama Centra za decu i mlade ”Duga”.

Festival je podržalo Ministarstvo kulture i Grad Novi Pazar.

 

Senada Kalić

Podeli