DruštvoVesti

KUD “Ras” upisuje nove članove

Početkom svake nove školske godine Kulturno-umetničko društvo “Ras” vrši upis novih članova, tako da je ova aktivnost već u toku. Iako ovo društvo trenutno broji oko 250 članova raspoređenih u 5 kategorijaTo su  školica folklora, pripremna grupa, dečiji ansambl, prvi ansambl i rekreativna grupa.

“Naše kulturno-umetničko društvo  postoji i radi već 21.godinu i nastojimo da  sve više rastemo i ubiramo još više plodova rada. Ono što pokazuje da smo ozbiljno društvo jeste sve veći broj zainteresovanih da budu deo naše velike porodice, zapevaju i zaigraju u Rasovom kolu”, kazao je predsednik KUD-a “Ras” Miljan Nikolić.

Trenutno vršimo upis novih članova tako da pozivamo zainteresovane da nam se pridruže. Upis je otvoren za sve uzraste. “Bez obzira na prethodno iskustvo, svi su dobrodošli da postanu deo našeg kola”, kazao je Nikolić. Deca koja žele da se upišu to mogu učiniti svakog ponedeljka i srede u osnovnim školama “Bratstvo” i “Meša Selimović” od 19 do 21 sat. Odrasli se mogu prijaviti u Gimnaziji svakog radnog dana od 19 do 20, sa napomenom da rekreativci probe održavaju utorkom i četvrtkom u pomenutom terminu.

KUD “Ras” je mešovito društvo pa u zajedničkom kolu igraju i Srbi i Bošnjaci. Kroz svoje aktivnosti ovo društvo promoviše multikulturalnost i predstavlja Grad Novi Pazar na najlepši način na gostovanjima širom zemlje i van njenih granica.”Ponosni smo na našu raznikolitost i zajedništvo koje nas povezuje”, istakao je Miljan Nikolić.

Rasovci se inače uveliko pripremaju za nekoliko putovanja i gostovanja, ali takođe i za godišnji koncert koji će se održati u decembru mesecu.

Biljana Veljović

Podeli